Lottas knyppelsida

About or how it all began…

by Lotta on 13 november, 2012


Visit IOLI

Hösten 2010 gick jag min tredje termin i skånskt yllebroderi på Hemslöjden i Landskrona.
En av de andra kursdeltagarna frågade en kväll om det kanske var någon som var intresserad av att köpa en knyppeldyna och jag hör mig själv säga – Jag är!

Sagt och gjort jag fick köpa knyppeldynan som i sin tur visade sig vara mycket mer än bara en knyppeldyna, det var dyna, pinnar, mönster och tråd – allt i stora mängder.
Så nu stod jag där med mina knyppelsaker men hade inte en aning om hur man skulle använda dem. Jag började med att leta på nätet och hittade att Vuxenskolan i Landskrona hade kurser. I första hand en sk. vänskapskurs där alla hjälpte alla. Jag tog kontakt och var varmt välkommen. Anita Olsson var min första lärare och även om Udd och Stad inte kanske var det roligaste så var jag fast!

Efter den första terminen kunde Anita tyvärr inte fortsätta men Vuxenskolan hörde av sig och undrade om jag var intresserad av en ”riktig” kurs och det var jag så klart.
Hösten 2011 började jag hos Elly-Kersti Henriksson i Kvärlöv utanför Landskrona.

Inläggen här kommer mesta dels att handla om knyppling för att jag ska kunna samla mina bilder, länkar och annat som hör knypplingen till någonstans.

Välkommen!
/Lotta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>